Zorgverzekering

Vanaf 1 januari 2006 is de nieuwe ziektekostenverzekering oftewel zorgverzekering van kracht. Dit betekent dat er een aantal veranderingen hebben plaatsgevonden met betrekking tot het oude ziektekostenstelsel dat gebruikt is tot en met 2005.

Het eigen risico van uw zorgverzekering stijgt van € 375,- in 2015 naar € 385,- in 2016..

Basisverzekering en aanvullende verzekeringen? De basis ziektekostenverzekering is voor iedereen in Nederland verplicht tenzij u een moreel bezwaar tegen verzekeringen heeft. De basisverzekering bevat de standaard medische hulp die noodzakelijk mocht zijn in geval van ziekte. Denk hierbij aan de huisarts, tandarts, maar ook medische specialistische hulp in het ziekenhuis of in klinieken.

Een aanvullende ziektekostenverzekering is vrijblijvend. U kunt hier zelf voor kiezen. Bij een aanvullende verzekering kunt u kiezen voor zeer specialistische medische hulp zoals de fysiotherapeut, orthodontist, pschygoloog, etc. U betaald een extra bedrag voor de aanvullende ziektekosten verzekering en u kunt dan gebruik maken van deze diensten.

Let op: De premie wisselt sterk per verzekeraar. Een goede vergelijking van verzekeringen zorgt al snel voor een besparing van honderden euros per jaar!