Annuleringsverzekeringen

U bent van plan om op vakantie te gaan, maar onverwacht gebeurt er iets waardoor u niet kunt gaan. Een gebroken been, overlijden in de familie, etc. het kan iedereen overkomen. Het zou wel erg vervelend zijn als u het geld wat u gespaard heeft voor uw vakantie kwijt bent, omdat u niet kunt gaan. Gelukkig kunt u gebruik maken van de annuleringsverzekering.

Wat is een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering is een aanvulling op de reisverzekering. Mocht het voor u door overmacht niet mogelijk zijn uw vakantie te starten of voort te zetten, dan kunt u een beroep doen op de annuleringsverzekering. De annuleringsverzekering dekt het volledige bedrag van de reis onder bepaalde voorwaarden. U kunt dus niet zomaar uw verzekering voor alle kosten op laten draaien. U zult hiervoor een geldige reden moeten hebben.

Dit is allemaal geregeld middels de verzekeringspolis. Deze polis omschrijft precies wanneer en op wat u recht heeft in geval van annulering. Doorlopende annuleringsverzekering? U kunt kiezen voor een annuleringsverzekering voor de duur van uw vakantie. U kunt daarnaast ook kiezen voor een doorlopende annuleringsverzekering. Met een doorlopende annuleringsverzekering bent u het hele jaar verzekerd, wanneer u onverhoopt een reis of vakantie zou moeten annuleren.

U heeft hier dan geen omkijken meer naar.