De hypotheek verzekeren

U wilt graag onbezorgd wonen? U wilt er zeker van zijn dat u altijd de lasten van uw hypotheek kunt dragen? Dan is het zeer verstandig om een hypotheek verzekering te overwegen. Een hypotheek verzekering is een verzekering die tijdelijk de lasten van uw hypotheek kan overnemen. Mocht er zich onverwacht een vervelende situatie in uw leven voordoen, waarbij u niet meer in staat bent om aan de maandelijkse lasten van de hypotheek te voldoen, dan biedt de hypotheek verzekering u de uitkomst.

Een hypotheekverzekering is vergelijkbaar met een inkomstenverzekering, maar draagt in dat geval alleen bij aan het voorzien van de betaling van de hypotheek, feitelijk is dat een deel van uw inkomen. De inkomensverzekering draagt zorg voor heel uw inkomen. Het spreekt voor zich dat de premie voor een hypotheekverzekering een stuk lager ligt dan de premie voor een inkomensverzekering.

Hypotheekverzekering als kapitaalverzekering. Met de aanschaf van een huis bouwt u kapitaal op. Kapitaal zorgt voor financiële vrijheid en dat is iets wat u niet wilt missen. Mocht u niet langer de hypotheek kunnen aflossen, dan maakt u inbreuk op uw kapitaal.Dit is iets wat u dient te beseffen. Niet alleen zorgt een hypotheekverzekering ervoor dat u een dak boven uw hoofd heeft, tevens zorgt de hypotheek-verzekering ervoor dat uw kapitaalopbouw gegarandeerd is.