De inboedel verzekeren

U wilt natuurlijk al uw bezittingen in huis veilig stellen tegen brand, schade en diefstal. Hiervoor kunt u gebruik maken van de inboedelverzekering. De inboedel verzekering verzekert uw inboedel tegen brand, schade en diefstal. De Inboedelverzekering is voor iedereen die een eigen huis bezit, een woning huurt of een studentenkamer bekleedt. Om een inboedel verzekering af te sluiten moet u weten wat uw inboedel waard is. U kunt hiervan een schatting maken, u hoeft niet alle bonnetjes te gaan zoeken.

Belangrijk is dat u uw inboedel voldoende verzekerd, zodat u niet onderverzekerd bent. Onderverzekeren komt u uiteindelijk duur te staan. Indien u onderverzekerd bent, krijgt u slechts de waarde terug van het percentage van uw inboedel dat u verzekerd hebt.

Wat is onderverzekering? Belangrijk bij een inboedelverzekering is dat u uw inboedel voldoende verzekert. Is uw inboedel bijvoorbeeld 100.000 waard, terwijl u maar voor 50.000 bent verzekerd, dan krijgt u slechts 50% van 50.000 terug. Dit is maar 25.000 euro en feitelijk gezien slechts absoluut een fractie van de daadwerkelijke waarde van uw inboedel. Ja u ziet het goed, deze berekening van onderverzekeren wordt toegepast door de meeste verzekeringsmaatschappijen. Belangrijk: zorg voor de juiste inboedelverzekering en voorkom onderverzekerd te zijn!