Opstalverzekeringen

De opstalverzekering is van toepassing op het oment dat u goederen wilt stallen. Bijvoorbeeld wanneer u uw caravan na de vakantie weer in de garage zet van een bevriende buurman of verhuurder. Het is toch belangrijk dat deze goederen verzekerd zijn in geval van brand, schade en diefstal? Dan kiest u voor zeker: de opstalverzekering.

De opstalverzekering verplicht? Bij het afsluiten van een hypotheek is een opstalverzekering vaak verplicht, integenstelling tot de inboedelverzekering. Sommige hypotheekverstrekkers stellen de opstalverzekering niet verplicht. Echter stelt het meerendeel van de hypotheek verstrekkers een opstalverzekering wel verplicht. Dit is tenslotte ook in uw voordeel.

Wel of geen opstalverzekering? Let u er goed op dat de goederen die u opstalt niet onder de inboedel verzekering van de verhuurder vallen. Sluit u geen opstalverzekering af, dan zijn de goederen die u opstalt onverzekerd. Omdat de premie van deze verzekering relatief laag is, raden wij aan altijd een opstalverzekering af te sluiten. Waarom? Liever het zekere voor het onzekere!