Dierenverzekeringen

Een huisdier is leuk, maar een huisdier kan ook hoge kosten met zich meebrengen. Zeker wanneer uw huisdier op leeftijd is, krijgt uw huisdier te maken met allerlei kwaaltjes. Het gevolg is een bezoek aan de dierenarts. Een bezoek aan de dierenarts met uw huisdier, gaat vaak gepaard met een hoge rekening. Hier biedt de huisdierverzekering dan ook uitkomst.

Wat is een huisdier verzekering? Een dierverzekering draagt de financiële gevolgen bij ziekte van uw huisdier. Het basistarief voor een consult bij de dierenarts bedraagt al snel 25 euro, exclusief alle bijkomende kosten. U begrijpt dat een operatie al snel enkele honderden euro's kost. Daarbij neemt het risico op ziekte en aandoeningen toe naarmate uw huisdier op leeftijd is. Een dierverzekering is al mogelijk voor enkele euro's per maand.

De verzekeringspremie is van verschillende factoren afhankelijk. Het soort huisdier, maar ook de leeftijd van uw huisdier spelen een belangrijke rol. Hoe kleiner, des te lager de verzekeringspremie zal zijn. Hoe ouder, des te hoger de verzekeringspremie zal zijn.

Wanneer moet ik een huisdierenverzekering afsluiten? Het beste kunt u de dierenverzekering al afsluiten als uw huisdier nog erg jong is. Het beste moment om de dierverzekering af te sluiten, is zodra u weet dat u een huisdier aan zult schaffen. Hierdoor voorkomt u dat u later, wanneer uw huisdier op leeftijd is een hogere verzekeringspremie voor uw dierenverzekering dient te betalen.