Aansprakelijkheid verzekeren

Ieder persoon is verantwoordelijk voor zijn eigen handelen. Bij dit handelen kan zo nu en dan eens wat verkeerd gaan. Dit is altijd ongepland en komt natuurlijk altijd ongelegen. Omdat u aansprakelijk bent is het verstandig om een aansprakelijkheid verzekering te nemen.

Wat is een aansprakelijkheid verzekering? Een aansprakelijkheidverzekering wordt ook wel WA-verzekering genoemd, oftewel wettelijke aansprakelijkheid. Een aansprakkelijkheid verzekering neemt de financiƫle gevolgen voor zijn rekening indien u een voorval veroorzaakt dat schade aan derden berokkent. Stelt u zich eens voor: U loopt langs de tafel en stoot een laptop van een vriend of vriendin van tafel. De laptop valt op de grond en is kapot. Om ervoor te zorgen dat u niet voor deze kosten opdraait, is er de aansprakelijkheid verzekering.

Deze verzekering vergoed alle kosten voor reparatie of vervanging van de laptop. Wat kost een aansprakelijkheidverzekering? De WA-verzekering is een verzekering relatief goedkope verzekering. Voor enkele euro's per maand heeft u een aansprakelijkheidverzekering die de kosten vergoed indien u schade aan personen of goederen aanricht.

Lees goed de polis voorwaarden door. Het bedrag tot waaraan u verzekerd bent verschilt per verzekeraar.