Rechtsbijstand verzekeren

Ook al gaat u er misschien niet vanuit, het is mogelijk dat u in de toekomst behoefte heeft aan juridische ondersteuning. Bij een geschil kunt bijvoorbeeld een advocaat nodig hebben. Een gemiddelde advocaat kost tegenwoordig al snel 200 tot 300 euro per uur. Om u tegen deze zeg maar gerust vervelende kosten te verzekeren, is er de rechtsbijstandverzekering door verzekeraars ontwikkeld.

>> Vergelijk hier alle rechtsbijstandverzekeringen!

Wat is een rechtsbijstandverzekering? Een rechtsbijstandverzekering verzekert u van de voorziening in de kosten van rechtsbijstand. Wanneer u bijvoorbeeld een advocaat nodig heeft, dan kunt u indien u een rechtsbijstand verzekering heeft, beroep doen op deze rechtsbijstandverzekering. Een van de bekendste is rechtsbijstandverzekeringen zijn de verzekeringen van de maatschappij ARAG. Wanneer u voldoet aan de in de verzekeringspolis opgenomen verzekeringsvoorwaarden dan kunt u de kosten van rechtsbijstand op deze verzekering verhalen.

Is een rechtsbijstand verzekering aan te raden? Wist u dat een rechtsbijstand verzekering tussen de 300 en 400 euro per jaar kost? Dit is ongeveer 1 tot 2 uur per jaar aan uurloon van een gemiddelde advocaat. Gezien het feit dat een rechtzaak al snel vele advocaat-uren in beslag neemt, kan de rechtsbijstandverzekering een zeer voordelige oplossing voor u zijn!