Motor verzekeren

De motorverzekering is een wettelijk verplichte verzekering indien u met uw motor het prive terrein wenst te verlaten. Uw motor verzekeren hoeft niet duur te zijn, maar een motorverzekering is voor bepaalde leeftijdsgroepen vele malen duurder dan een autoverzekering. Net als voor de auto kan er voor de motor onderscheid gemaakt worden tussen 3 soorten verzekeringen:

1. WA verzekering
2. WA + Casco verzekering
3. All-Risk verzekering

Een WA motorverzekering dekt alleen de schade die u veroorzaakt aan anderen. Een WA + Casco verzekering dekt tevens brand- en diefstalschade. Wilt u absolute zekerheid, dan kiest u voor een All Risk motorverzekering. Bij de All Risk verzekering wordt alle schade die u en derden geleden hebben verzekerd. U loopt hierbij dus helemaal geen financieel risico.

Premie verzekering. Via het bonus malus stelsel bouwt u bij de motorverzekering korting op, voor ieder jaar dat u schadevrij rijdt ontvangt u een korting op de verzekeringspremie. Zowel voor motoren als voor auto's geldt dat bestuurders in de leeftijdscategorie van 18 tot 24 jaar het meest nadelig uit zijn met betrekking tot de hoogte van de verzekeringspremie. Bij 1 van de grootste verzekeraars kost een motorverzekering meer dan 100 euro per maand indien de bestuurder nog geen 24 jaar oud is.