Auto verzekering

De Autoverzekering is een verzekering voor uw auto en is wettelijk verplicht. Zonder autoverzekering mag u niet de openbare weg met uw auto. Daarom is het van belang uw auto te verzekeren. Alle verzekeringsmaatschappijen bieden diverse autoverzekeringen aan.

>> Vergelijk hier alle autoverzekeringen!

Welke autoverzekeringen zijn er? In principe zijn er 3 soorten autoverzekeringen:

1. WA-verzekering
2. WA + Casco (Beperkt Casco)
3. All-Risk (Geen risico)

Een WA autoverzekering dekt alleen de schade die u veroorzaakt aan anderen. Een WA + Casco verzekering dekt tevens brand- en diefstalschade. Wilt u absolute zekerheid, dan kiest u voor een All Risk autoverzekering.Bij de All Risk verzekering wordt alle schade die u en derden geleden hebben verzekerd.De verzekeringspremie voor uw auto komt tot stand met behulp van het bonus malus stelsel, ook wel no-claim korting genoemd. Dat betekent hoe langer u schadeloos rijdt, dus hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe minder premie u hoeft te betalen. Dit kan oplopen tot kortingen van wel 80% van de brutopremie.

Inzittenden en rechtsbijstand verzekering: Houdt u er bij het kiezen van een autoverzekering er rekening mee, dat u inzittenden apart dient te verzekeren. Dit geldt ook voor rechtsbijstand. Als u rechtshulp met uw autoverzekering wenst mee te verzekeren, dan dient u dit aan te geven bij uw verzekeringsmaatschappij. Zonder deze extra verzekeringen heeft u geen recht op schadevergoeding voor inzittenden en geen recht op rechtsbijstand.