Reis of vakantie verzekeren

Heerlijk onbezorgd op vakantie, dat is waar het om gaat. Even zorgeloos genieten van de rust, zon, zee, strand of sneeuw. Zomervakantie of wintervakantie, dat maakt niet uit. Maar wat als uw bagage verloren raakt? Wat als uw camera gestolen wordt? Indien u geen reisverzekering afsluit bent u deze spullen simpelweg kwijt.

>> Vergelijk hier alle reisverzekeringen!

Wat is een reisverzekering? Een reisverzekering dekt de schade aan goederen wanneer u op reis bent. De meeste reisverzekeringen dekken ook medische hulp in het buitenland. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat de kosten die hierdoor in het buitenland op vakantie gemaakt worden, gedekt zijn door uw reisverzekering.

Er zijn vele verschillende reisverzekeringen. U kunt een reisverzekering voor de duur van uw vakantie afsluiten, maar u kunt ook kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Een doorlopende reisverzekering is het gehele jaar geldig en is al rendabel vanaf 2 tot 3 weken vakantie per jaar. Met een doorlopende reisverzekering hoeft u zich helemaal geen zorgen meer te maken: U bent namelijk altijd en overal verzekerd, 24 uur per dag en maar liefst 365 dagen per jaar.

Wat kost reisverzekering? De kosten zijn afhankelijk van of u binnen Europa of buiten Europa reist. Indien u buiten Europa reist dan heeft u werelddekking nodig. Werelddekking is duurder dan dekking binnen Europa. Een losse reisverzekering kost 1 tot 4 euro per dag en een doorlopende reisverzekering kost 50-120 euro per jaar, afhankelijk van uw verzekeringsmaatschappij.