Een fiets verzekeren

Nederland fietsland, een uitspraak die u waarschijnlijk vaker gehoord heeft. Nederland is het meest dichtbevolkte fietsland ter wereld. Dat betekent dat Nederland het hoogste aanal fietsen per inwoner heeft. Logisch dat u natuurlijk ook uw fiets kunt verzekeren, dit middels de fietsverzekering.

Bij de berekening van de premie van de fietsverzekering is de duur belangrijk, maar ook de wijze van verzekeren. Men kan kiezen uit 2 mogelijkheden: dekking op basis van nieuwwaarde of dekking op basis van afschrijving. Bij dekking op basis van nieuwwaarde krijgt u bij schade of diefstal altijd de nieuwwaarde van uw fiets uitgekeerd.

Het mag duidelijk zijn dat deze dekking duurder is dan dekking op basis van afschrijving. Bij dekking op basis van afschrijving, vermindert de fiets jaarlijks in waarde. Heeft u in het eerste jaar schade of wordt de fiets gestolen, dan krijgt u meer terug dan wanneer de fiets bijvoorbeeld 4 jaar oud is.

Anti Diefstal Chip. Tegenwoordig wordt er meer en meer gebruik gemaakt van de anti-diefstal chip. De anti-diefstal chip is een kleine chip die in de fiets wordt gemonteerd en moet diefstal van fietsen sterk verminderen. Door middel van de chip is de fiets overal op te sporen! Wanneer men de fiets voorziet van een anti-diefstal chip ontvangt men bij verschillende verzekeraars een korting op de premie van de fietsverzekering.